Wil je fit blijven in de zwangerschap voor jezelf en je baby?

Wil je goed voorbereid jouw bevalling in?

Dan ben je op je plek bij ZwangerFit!

Veilig sporten tijdens je zwangerschap

YVLO- ZwangerFit®

Een goede conditie: Een pré voor zwangere vrouwen

Lekker in beweging blijven en de conditie op peil houden is voor iedereen belangrijk. Ook voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap is het zelfs extra belangrijk om fit te blijven. Je hebt immers zorg voor twee. Door tijdens de zwangerschap te blijven sporten zorg je ervoor dat je als zwangere een zo goed mogelijke conditie behoudt. Zo ga je fitter de bevalling. Dat is een pre voor het herstel na die tijd.

Wel is het belangrijk dat het sporten verantwoord en onder begeleiding gebeurt.

Ons ZwangerFit concept bestaat uit een cursus van 10 weken waarin zwangerschapsbegeleiding, conditiebehoud en fitness worden gecombineerd. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. Groot genoeg voor gezellig samen sporten maar ook klein genoeg voor voldoende persoonlijke aandacht.

Tijdens deze lessen ga je verantwoord en gericht bewegen met een persoonlijk trainingsprogramma. Naast fitnessonderdelen zijn hier ook bekkenbodem- ,ademhalings- en ontspanningsoefeningen in opgenomen..

Onderdeel van de cursus is ook de partnerles. Op deze avond is er aandacht voor het beloop van de bevalling en met name voor de rol van de partner hierbij. De partners leren tevens massagetechnieken welke verlichting bieden tijdens de bevalling. Zo zijn ook zij goed voorbereid om bij de bevalling te ondersteunen.

 Aanvullende informatie

De cursus bestaat uit 10 lessen. Er wordt gewerkt in groepen van acht tot maximaal tien aanstaande moeders. Het mooiste is om te starten met 25 weken. Je kunt ook eerder starten, vanaf ongeveer dertien weken zwangerschap. Zo kun je eventueel 2 maal de cursus volgen.

De cursuslocaties:

  • Zwolle-Zuid: maandagavond 18:00 uur – 19:00 uur (6 – 8 deelneemsters)
  • Aa-landen: dinsdagavond 19:30 uur – 20:30 uur (8 – 10 deelneemsters)
  • Stadshagen: woensdagavond 19:00 uur – 20:00 uur (6 deelneemsters)

De cursussen worden gegeven door YVLO- ZwangerFit® docenten Thirza Borkhuis, Simone de Jong en Linda Schiphorst.

We proberen altijd cursus op maat aan te bieden. Zo is het mogelijk eerder te beginnen of langer door te gaan met ZwangerFit. Ook individuele begeleiding is mogelijk, informeer naar de mogelijkheden. Indien gewenst bestaat altijd de mogelijkheid bij specifieke vragen of klachten een van onze bekkenfysiotherapeuten te raadplegen.

Kosten

Deelname aan de cursus zwangerFit bedraagt €165,00. Dat is inclusief partneravond. Daarnaast betaal je €17,50 inschrijfkosten. Als je na de bevalling de moederfit cursus gaat doen betaal je niet opnieuw inschrijfkosten.

De zorgverzekeraar vergoedt steeds vaker een deel van de cursus. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar. Indien je lid bent van de ledenvereniging van Icare krijg je €25,00 korting op het cursusgeld. Meer informatie vind je hier.

Na de bevalling is er onze MoederFitcursus verantwoord herstellen, de sportieve brug tussen bevalling en het weer hervatten van je dagelijks bezigheden en sport.

R
Deskundige begeleiding van zeer ervaren professionals

Wij begonnen in Zwolle als eerste met ZwangerFit® en hebben al ruim 20 jaar en meer dan 2000 zwangeren vakkundig en persoonlijk begeleid.

A
Actief blijven in een gezellige vaste groep

Je sport in een vaste groep met ongeveer 10 zwangeren. Lekker bewegen en ontspanning staan centraal. Je hebt steun aan elkaar tijdens de zwangerschap en daarna.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de lessen is veel ruimte voor persoonlijke vragen. Je krijgt begeleiding op maat.

Voor een goede cursusplanning is het gewenst je tijdig op te geven. We proberen groepen te vormen van dames die ongeveer gelijktijdig zijn uitgerekend.

Vul onderstaand formulier in om informatie aan te vragen of je direct aan te melden voor Zwangerfit

2 + 2 =

Zwangerschapsgymnastiek, Zwangerschapsgym, Zwangerschapsbegeleiding, Prenatale begeleiding, Postnatale begeleiding, Pufclub, Prepartum postpartum, Puffen, Zuchten. Persen, Uitdrijving, Persperiode, ontsluitingsperiode.Weeën, Weeënactiviteit.

Zwangerschapsoefeningen. Ontspanning, Ademhaling, Bekkenbodemdisfunctie, Overactieve bekkenbodem, onderactieve bekkenbodem. Bekkenbodem oefeningen. Stress urine incontinentie, urge urine incontinentie. Obstipatie, toiletgedrag. Bekkeninstabiliteit. Mictie, defecatie, seksualiteit, plassen, poepen vrijen.

 

Je e-mailadres en telefoonnummer zullen nooit worden gedeeld of gepubliceerd zonder jouw nadrukkelijke toestemming.