Wil je fit blijven in de zwangerschap voor jezelf en je baby?

Wil je goed voorbereid jouw bevalling in?

Dan ben je op je plek bij ZwangerFit!

Veilig sporten tijdens je zwangerschap

YVLO- ZwangerFit®

Een goede conditie: Een pré voor zwangere vrouwen

Lekker in beweging blijven en de conditie op peil houden is voor iedereen belangrijk. Ook voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap is het zelfs extra belangrijk om fit te blijven. Je hebt immers zorg voor twee. Door tijdens de zwangerschap te blijven sporten zorg je ervoor dat je als zwangere een zo goed mogelijke conditie behoudt. Zo ga je fitter de bevalling. Dat is een pre voor het herstel na die tijd.

Wel is het belangrijk dat het sporten verantwoord en onder begeleiding gebeurt.

Het cursusprogramma

ZwangerFit is een combinatie van zwangerschapsbegeleiding en fitness. Naast een individueel fitnessprogramma is er voldoende aandacht voor voorlichting, bekkenbodem-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Zo word je goed voorbereid op de bevalling. Onderdeel van de cursus is een partneravond. Op deze avond is er aandacht voor het verloop van de bevalling en de rol van de partner hierbij. De partners leren ondermeer massagetechnieken.

Na de bevalling sluiten we de cursus gezamenlijk af met de baby’s.

Aanvullende informatie

De cursus bestaat uit 10 lessen. Er wordt gewerkt in groepen van ongeveer tien aanstaande moeders, klein genoeg voor veel persoonlijke aandacht.

De cursus ZwangerFit wordt gegeven op dinsdag- en donderdagavond van 19.15 tot 20.30 uur in de fitnessruimtes van FysioZwolle, Aa-Landen: Dobbe 72A, Zwolle Zuid: Van der Heydenstraat 6-1, Stadshagen: Werkerlaan 267 in Zwolle.

We proberen altijd cursus op maat aan te bieden. Zo is het mogelijk eerder te beginnen of langer door te gaan met ZwangerFit. Ook indivividuele begeleiding is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Kosten

Deelname aan de cursus zwangerFit bedraagt € 150,00. Dat is inclusief partneravond en terugkomochtend met de baby’s. Daarnaast betaal je € 15,00 inschrijfkosten. Als je na de bevalling de moederfit cursus gaat doen betaal je niet opnieuw inschrijfkosten.

De zorgverzekeraar vergoedt steeds vaker een deel van de cursus. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar. Indien je lid bent van de ledenvereniging van Icare ontvang je € 25,00 korting. Meer informatie vind je hier.

Zowel ZwangerFit als MoederFit hadden voor mij een duidelijke meerwaarde. Los van dat ZwangerFit erg gezellig was en we met die meiden nog steeds leuk contact hebben, word je ook uitgedaagd toch fysiek bezig te blijven, binnen je eigen grenzen. Vooral de spieren die je tijdens de zwangerschap, bevalling en eerste weken veel zult nodig hebben krijgen aandacht. Naast natuurlijk de ademhaling. Het was fijn dat er goed in de gaten werd gehouden of je de ademtechnieken en bekkenbodemspanning ook echt allemaal beheerste. Extra bonus is dat alles gegeven wordt door bekkenfysio’s dus als je daarin wat klachten of vragen hebt, hoef je niet direct via je huisarts, maar kun je tijdens de les informeren. Indien nodig kun je vervolgens ook snel een individuele afspraak maken.
Emmy en Els, bedankt!
Lizan

Elke 5 weken start er een nieuwe groep en elke groep gaat gegarandeerd door!

R
Deskundige begeleiding van zeer ervaren professionals

Wij begonnen in Zwolle als eerste met ZwangerFit® en hebben al ruim 20 jaar en meer dan 2000 zwangeren vakkundig en persoonlijk begeleid.

A
Actief blijven in een gezellige vaste groep

Je sport in een vaste groep met ongeveer 10 zwangeren. Lekker bewegen en ontspanning staan centraal. Je hebt steun aan elkaar tijdens de zwangerschap en daarna.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de lessen is veel ruimte voor persoonlijke vragen. Je krijgt begeleiding op maat.

Voor een goede cursusplanning is het gewenst je tijdig op te geven. We proberen groepen te vormen van dames die ongeveer gelijktijdig zijn uitgerekend.

Vul onderstaand formulier in om informatie aan te vragen of je direct aan te melden voor Zwangerfit

15 + 8 =

Zwangerschapsgymnastiek, Zwangerschapsgym, Zwangerschapsbegeleiding, Prenatale begeleiding, Postnatale begeleiding, Pufclub, Prepartum postpartum, Puffen, Zuchten. Persen, Uitdrijving, Persperiode, ontsluitingsperiode.Weeën, Weeënactiviteit.

Zwangerschapsoefeningen. Ontspanning, Ademhaling, Bekkenbodemdisfunctie, Overactieve bekkenbodem, onderactieve bekkenbodem. Bekkenbodem oefeningen. Stress urine incontinentie, urge urine incontinentie. Obstipatie, toiletgedrag. Bekkeninstabiliteit. Mictie, defecatie, seksualiteit, plassen, poepen vrijen.

 

Je e-mailadres en telefoonnummer zullen nooit worden gedeeld of gepubliceerd zonder jouw nadrukkelijke toestemming. 

Indien gewenst kun je als cursist gebruik maken van de samenwerking

met Bekken&Bodem Bekkenfysiotherapie