Bevallen en weer opstaan!

De geboorte van je kindje heeft grote impact op je lijf. Goed herstel is belangrijk.

MoederFit kan hierbij helpen.

Bij de cursus moederfit staat het vinden en behouden van een nieuwe lichamelijke balans centraal

Zwangerschap en bevalling hebben grote impact op je lichaam. Bekkenbodem en buikspieren hebben het zwaar te verduren gehad tijdens zwangerschap en bevalling. Het herstel zal geleidelijk verlopen. Dit duurt zeker 9 maanden maar gaat niet van zelf. Het is belangrijk dat je weer beweegt en aan je conditie gaat werken.

 

Het cursusprogramma

MoederFit is gericht op specifiek herstel van je algemene conditie, maar even belangrijk is het herstel van bekkenbodem- en buikspieren. Tijdens de lessen maken we gebruik van fitness apparatuur. Daarnaast werken we veel met therapieballen en doen oefeningen op de mat. We geven elke week enkele oefeningen mee voor thuis. Elke moeder volgt haar eigen programma. Ook wordt aandacht besteed aan je houding, ontspanning en het hanteren van de pasgeboren baby. De cursus vormt de ideale brug tussen de bevalling en het weer hervatten van je dagelijkse bezigheden en sport.

Aanvullende informatie:

De cursus bestaat uit 10 lessen. Er wordt gewerkt in groepen van ongeveer tien moeders, klein genoeg voor veel persoonlijke aandacht.

Je kunt starten met de cursus vanaf 4 weken tot zeker 9 maanden na de bevalling. De cursus MoederFit wordt gegeven op dinsdagavond van 20.15 uur tot 21.15 uur in de fitnessruimte van FysioZwolle, Dobbe 72A. Ook op de locatie Zwolle Zuid wordt het gegeven op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur. Vanaf 5 september wordt MoederFit gegeven (locatie Zwolle Zuid) op de maandagavond van 20.00-21.00 uur.

De cursussen worden gegeven door YVLO- ZwangerFit® docenten Stephanie de Leeuw en Aline Mooiweer.

We proberen altijd cursus op maat aan te bieden. Zo is het mogelijk langer door te gaan met MoederFit. Ook individuele begeleiding is mogelijk. Informeer naar de opties. Bij vragen of klachten is advies en begeleiding door de bekkenfysiotherapeut ook een mogelijkheid.

 

Kosten

Deelname aan de cursus (10 x trainen binnen 3 maanden) bedraagt € 125,00. Daarnaast betaal je € 15,00 inschrijfkosten. Als je voor jouw bevalling onze ZwangerFit cursus hebt gevolgd vervallen deze inschrijfkosten. Gemiste lessen kunnen, in overleg, altijd worden ingehaald.

De zorgverzekeraar vergoedt steeds vaker een deel van de cursus. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar. Indien je lid bent van de ledenvereniging van Icare krijg je € 25,00 korting op het cursusgeld. Meer informatie hierover vind je hier.

R
Deskundige begeleiding van zeer ervaren professionals

Wij begonnen in Zwolle als eerste met ZwangerFit® en hebben al ruim 20 jaar en meer dan 2000 zwangeren vakkundig en persoonlijk begeleid.

A
Bij MoederFit staat het vinden en behouden van een nieuwe lichamelijke balans centraal
Vragen of klachten?

Er is volop aandacht voor optimaal herstel van buik en bekkenbodemspieren. Je krijgt hierin begeleiding op maat.

Vul onderstaand formulier in om informatie aan te vragen of je direct aan te melden voor MoederFit

13 + 15 =

Zwangerschapsgymnastiek, Zwangerschapsgym, Zwangerschapsbegeleiding, Prenatale begeleiding, Postnatale begeleiding, Pufclub, Puffen, Zuchten Zwangerschapsoefeningen. Ontspannen

Ademhaling, bekkenbodem. Bekkenbodemoefeningen. Stress urine incontinentie,  Obstipatie Bekkeninstabiliteit. seksualiteit, plassen, poepen vrijen. sporten na zwangerschap

Je emailadres en telefoonnummer zullen nooit worden gedeeld of gepubliceerd zonder jouw nadrukkelijke toestemming.