038 - 46 54 000 info@zwangerfitmoederfit.nl

Veelgestelde vragen

 

 

 

Hoe vaak is de cursus?
De cursus is 1x per week.
In Zwolle-Zuid op maandag, in Aa-landen op dinsdag en in Stadshagen op woensdag.

Hoelang duurt een les?
Een les duurt ± één uur.

Welke onderwerpen worden besproken?
ZwangerFit draait om zwangerschapsbegeleiding, het behouden van conditie en fitness. Hierbij worden onder andere ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, oefeningen voor de bekkenbodem, spierversterking en belastbaarheid behandeld. Daarnaast omvat ZwangerFit ook theoretische aspecten en is er een partneravond.

Bij MoederFit komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder bevalling, werkhervatting na het verlof, sportdoelen en natuurlijk alle babyverhalen!

Moet ik erg sportief zijn om deel te nemen?
Nee, je hoeft niet per se sportief te zijn om mee te doen aan ZwangerFit en MoederFit. We streven ernaar om het programma tijdens de cursus zo goed mogelijk aan te passen aan jouw behoeften. Daarom vragen we je om voor deelname een vragenlijst in te vullen, zodat we weten hoe jij je voelt.

Na hoeveel weken kan ik beginnen met de ZwangerFit-cursus?
Je kunt starten met ZwangerFit wanneer je ongeveer 20 à 25 weken zwanger bent. In overleg is het ook mogelijk om eerder of later te beginnen met de cursus. Voor MoederFit kun je starten vanaf 6 weken na de bevalling.

Wat als ik een keer niet aanwezig kan zijn? Kan ik die les inhalen?
Voor ZwangerFit geldt dat als je een les mist vanwege medische redenen (bijvoorbeeld een geplande echo, eerdere uitgerekende datum, stoppen op medisch advies), je de gemiste les(sen) kunt inhalen bij MoederFit na de bevalling. Andere gemiste lessen, zoals tijdens vakanties, kunnen niet worden ingehaald.

Bij MoederFit kun je de 10 lessen volgen binnen een periode van 12 weken.

Als een les door ons wordt geannuleerd, heeft dit geen invloed op het aantal lessen dat je hebt.

Overige vragen
Heb je geen antwoord gevonden op jouw vraag? Neem contact met ons op via info@zwangerfitmoederfitzwolle.nl of bel naar
038 – 46 54 0000.